You are currently viewing Med fuld fart ud af Løvens Hule

Med fuld fart ud af Løvens Hule

  • Post author:
  • Post category:Bilen

Det er aften, søndag den 4. september 2011. BBCs seersucces Dragons’ Den (Løvens Hule) toner frem på millioner af tv-skærme. Normalt er det løverne, der stjæler spotlightet. Men i aften er blikfanget et helt andet: En knaldrød racerbil.

Vbro Racings nye bil for 2020-sæsonen er håndbygget af AB Performance. En af Storbritanniens mest succesfulde uafhængige racerbilkonstruktører.

Succesen bygger ikke på tilfældigheder, men på en kombination af vilje, viden og vision og ikke mindst en optræden i den engelske version af Løvens Hule, som for alvor fik AB Performances ud i overhalingsbanen.

Manden bag hedder Andy Bates. I årevis kørte var han en hyppig gæst på podiet i motorcykelrace med sidevogn. En sport der er nærmest ukendt i Danmark, men populær i motorsportslandet England fordi den er så spektakulær.

I 2004 gik det galt. En ulykke på Oulton Park førte til en brat afslutning på karrieren og 6 måneder i en hospitalsseng. Men det blev også starten på noget nyt; AB Performance og en bil som få år senere vandt alt i sin klasse; nemlig den Sabre Supersport 1000, som Andy præsenterede for løverne i Dragons’ Den.

Filosofien er den samme som for en Arion S2: Et moderne letvægtschassis og en undervogn og bremser dedikeret til race bliver kombineret med en højtydende motorcykelmotor i et kompakt og aerodynamisk chassis. Den lette vægt og en motor med masser af kræfter giver kortere bremselængder, hurtigere svinghastigheder og kraftigere acceleration end langt dyrere biler.

Finansmanden Peter Jones blev så overbevist af Andy Bates’ præsentation og af Sabre-bilen, så han valgte at investere 50.000 pund for en ejerandel på 35 %. Siden da har der ikke været et stille øjeblik hos AB Performance. Deres biler har sat over 40 banerekorder og vundet 14 større mesterskaber. Midt i alt væksten har de endda haft tid til at udvikle en ny bil.

Arion S2 kom til i 2015, fordi mange efterspurgte en dedikeret racerbil med frontmotor. Filosofien er den samme som for Sabre-bilen: ”Lettere, stærkere, hurtigere”. Og resultatet? En bil som i sin debutsæson vandt 9 ud af 10 løb, satte 10 pole positions og leverede nye banerekorder hele sæsonen.

Besøg AB Performance online her.

Se et kort klip med Andy Bates i Dragons’ Den.

Sabre Supersport 1000

Holger

Teamejer og kører for Vbro Racing med passion for motorsport.