You are currently viewing Covid-19 regler stopper åbningsløb

Covid-19 regler stopper åbningsløb

Padborg Park skriver en i en pressemeddelelse en uge før sæsonstarten, at løbet den 24-25. april er aflyst. Det skyldes komplicerede coronarestriktioner og risikoen for store bøder.

Banen Padborg Park er ejet af Tom Pedersen, siger i pressemeddelelsen, at der er to grunde til, at han har valgt ikke at åbne banen.

”Den ene grund er restriktionerne. Den anden er økonomien,” siger han. ”Selv om der nu arbejdes for at få publikum til superligakampe, er der mange restriktioner, vi som arrangører stadig skal overholde – selv om vi ikke må have tilskuere. Begår vi fejl, risikerer vi dels, at arrangementet bliver stoppet på dagen, dels, at vi får bøder. Og så er vi fremme ved den anden grund, og det er økonomien.”

”Det er ikke nogen guldgrube at arrangere racerløb – og slet ikke uden publikum. Der er mange omkostninger forbundet med hvert løb, og når der ikke kan komme tilskuere, og når deltagerne ikke kan invitere VIP-gæster og købe billetter til dem, er det kun deltagernes startgebyr, som skal dække alle vores omkostninger.”

Erfaringerne fra sidste år viste, at det er op til banerne at finde hoved og hale i coronarestriktionerne og derefter få overbevist den lokale politikreds om, at forholdene er i orden. Det første til, at det med alle mulige forholdsregler var muligt at afvikle løb på Padborg Park og Ring Djursland, mens Jyllandsringen ikke fik lov til at afvikle løb.

Når reglerne ikke er klarere, end de er, og de enkelte politikredse selv tolker regelsættene forskelligt, løber arrangørerne en meget stor risiko. Om det siger baneejeren fra Padborg Park, Tom Pedersen:

”Som arrangører ved jeg godt, at 2021 ikke bliver et normalt år som 2019 var, men jeg tør simpelthen ikke satse på at forsøge at gennemføre et arrangement med så store risici. Der er alt for mange risici forbundet ved at forsøge at gennemføre et arrangement, hvor vi skal være heldige, hvis det går i nul.”

Sæsonens andet løb er også på Padborg Park og skal efter planen finde sted den 15-16. maj. Det er en uge før, de sidste restriktioner på idræt skal fjernes ifølge genåbningsplanen.

Holger

Teamejer og kører for Vbro Racing med passion for motorsport.